Hoofdinhoud

Kom alles te weten over koeltechniek

Trainingen

Meld je aan om trainingen te volgen bij ACR Academy. Wij faciliteren professionele trainingen in koeltechniek voor installateurs, met als doel kennis en ervaring te delen. Onze trainingssessies, bestaande uit zowel theoretische als praktische onderdelen, beslaan doorgaans een tijdsbestek van 5 tot 6 uur. Deze worden met grote zorg verzorgd door ons toegewijde team en door externe bedrijven waarmee wij nauw samenwerken. De koffie regelen wij!

 

Naar aangeboden trainingen

Theorie

Het theoretische segment van onze training belicht een diepgaand inzicht in thermodynamica, specifiek gericht op de praktische toepassingen binnen lucht-water warmtepompen. De deelnemers worden begeleid door een informatieve sessie waarin de focus ligt op het vereenvoudigen van berekeningen om een weloverwogen keuze te kunnen maken bij het selecteren van de ideale warmtepomp met het juiste vermogen.

Deze theoretische verkenning omvat niet alleen de fundamentele principes van thermodynamica, maar richt zich ook op praktische aspecten. Hierbij worden cruciale overwegingen behandeld, zoals het nauwkeurig samenstellen van berekeningen om ervoor te zorgen dat de geselecteerde warmtepomp optimaal presteert in de beoogde omgeving. Bovendien wordt uitgebreid ingegaan op de systeemopbouw, de vereiste appendages, kritieke aandachtspunten tijdens installatie en het onderscheid tussen monosystemen en splitsystemen.

Deze theoretische verdieping biedt niet alleen een solide basis voor het begrijpen van thermodynamische processen, maar voorziet deelnemers ook van praktische inzichten die van essentieel belang zijn voor het doeltreffend ontwerpen, implementeren en onderhouden van lucht-water warmtepompsystemen. Door de combinatie van grondige theoretische kennis en praktische toepassingen beogen we deelnemers te empoweren in het adequaat omgaan met de complexiteit van deze geavanceerde technologie.

Praktijk

Het praktijkgedeelte van onze training biedt een hands-on ervaring waarin deelnemers actief met warmtepompen en warmtepompboilers aan de slag gaan. De theoretische kennis die zojuist is opgedaan, wordt direct in de praktijk toegepast. Hierbij wordt de werking van het systeem gedetailleerd uitgelegd, waarbij deelnemers de kans krijgen om de verschillende componenten van de warmtepompen en warmtepompboilers nauwkeurig te bestuderen en te begrijpen.

Een specifieke focus ligt op het praktisch toepassen van de eerder besproken theoretische concepten. Door daadwerkelijk met de apparatuur te werken, krijgen deelnemers de gelegenheid om de theorie in de praktijk te brengen en de complexe werking van de systemen te doorgronden. Tijdens deze hands-on sessies worden niet alleen de juiste installatieprocedures gedemonstreerd, maar wordt ook uitvoerig ingegaan op troubleshooting.

Een essentieel aspect van het praktijkgedeelte is de gedetailleerde uitleg van foutcodes en het bijbehorende troubleshootingsproces. Deelnemers worden voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om snel en effectief problemen te identificeren en op te lossen. Deze nadruk op troubleshooting draagt bij aan het ontwikkelen van zelfredzaamheid, waardoor deelnemers na de training met vertrouwen en zekerheid in staat zijn om verschillende merken van warmtepompen te installeren.

Alles weten over werken bij ACR klimaat?
Bel ons of stuur een bericht!

 

Contact opnemen

Menu
Vergelijk
Filters